♦  home     boxer in huis    ♦  hondenfobie      typisch boxer's     als pup   ♦   op reis    op school 
♦  leiderschap   ♦   alternatieven   ♦   literatuur  ♦  oefeningenboek    nieuws  ♦  memories  ♦ links  ♦

OEFENINGENBOEK


Sorteerspel
Stop in een mand drie verschillende voorwerpen. Belangrijk is dat de hond de voorwerpen bij naam kent (bv. bal, touw, stok). Plaats de mand een eindje van je vandaan en roep de hond bij je. Geef hem nu de opdracht de bal te apporteren, daarna het touw en tot slot de stok. Bij iedere goed uitgevoerde handeling krijgt hij een beloning.

Touchoefening
Hond laten zitten, zelf 20 meter bij de hond vandaan lopen, hond roepen met commando TOUCH!!! De hond moet tegen je hooggehouden open hand aanspringen met zijn snuit. Met hand laag en dichtbij beginnen, vervolgens moeilijkheidsgraad verhogen door de hand te verhogen zodat de hond een sprong moet maken. Geleidelijk de afstand vergroten. Ziet er spectaculair uit. Oefenen met brokje en klikker.

Zoekspel

Benodigdheden: papieren zak, brokje. Stop zonder dat de hond het ziet een brokje in de zak. Laat de zak aan de hond zien. Geef commando zit en blijf. Verstop de zak (eerst dichtbij, zodat de hond het ziet, later ook uit zicht). Loop terug naar je hond en zeg ZOEK. Gevonden? Dan mag hij het uitpakken (is beloning).

Aanvulling: Wat ook leuk is, is jezelf verstoppen! 


 

LINK NAAR
INSCHRIJFBLAD
OEFENINGENBOEK

Heeft u een leuk spel of een leuke trainingsoefening die u wilt delen met anderen? Via de link hiernaast komt u terecht op een inschrijfblad, waar u de oefening kunt beschrijven. Ik zal er vervolgens voor zorgen dat de oefening wordt opgenomen in dit oefeningenboek, zodat iedereen er gebruik van kan maken.