♦  home     boxer in huis    ♦  hondenfobie      typisch boxer's     als pup   ♦   op reis    op school 
♦  leiderschap   ♦   alternatieven   ♦   literatuur  ♦  oefeningenboek    nieuws  ♦  memories  ♦ links  ♦

LITERATUURDenken als een hond!
van John Fisher

 

Kruip in de huid van je hond en bekijk het eens van zijn kant. John Fisher legt uit dat honden de menselijke eigenschappen nooit zullen begrijpen, maar dat dit andersom wel mogelijk is. Om dit begrip te bereiken beschrijft hij gedrag van honden wat als probleemgedrag wordt gezien. Aan de hand van voorbeelden legt hij uit waarom dit gedrag ontstaat en hoe het op positieve wijze gecorrigeerd kan worden.

 

Honden trainen
volgens de regels van de natuur

met de roedelmethode
door Arjen van Alphen en Francien Koeman

Van nature vertoont de hond roedelgedrag en op dit gegeven is de opvoedings- en traininginstructie in dit boek gebaseerd. Het natuurlijke gedrag van de hond is het uitgangspunt bij alle lessen die aan bod komen. Dit maakt de methodiek geschikt voor elke hond, ongeacht de leeftijd van het dier. Elke hond gedraagt zich volgens de genetische gedragscodes, maar is in staat om hier op een eigen wijze mee om te gaan. Door middel van geur en lichaamstaal leert de hond zijn plek in de menselijke roedel te accepteren.

Deze methode bracht ons tot inzicht! We hadden diverse (particuliere-) hondenscholen bezocht en overal wat opgestoken. De particuliere scholen gaven ons veel theorie mee en vooral leuke, speelse trainingsoefeningen. Zeker gericht op aandacht voor de baas. De oefeningen van de Boxerclub (linksom, rechtsomkeer etc.) bleken toch ergens op gestoeld, n.l. aandacht voor de baas. Jammer alleen dat zij de theoretische achtergrond van deze oefeningen niet inzichtelijk maken voor de cursisten.

Hoe vertel ik het mijn hond?
Achtergronden van probleemgedrag door Bart W. Knol

Kort, helder en zakelijk brengt Bart Knol onder woorden hoe bepaald probleemgedrag veroorzaakt wordt, wat het doel ervan is, hoe het zich ontwikkelt Ún hoe het voorkomen kan worden. Hij geeft inzicht in de hond als roedelleider en vertelt hoe een roedel functioneert. Hij legt uit hoe een hond leert, communiceert en denkt. Hoe je met een hond om moet gaan en hoe je hem iets kunt leren.

Waarom doet mijn hond zo?
van John Fisher

Een praktisch handboek. Verschillende gedragingen van de hond worden op alfabetische volgorde behandeld. Het geeft inzicht in het gedrag van de hond en hoe dit is ontstaan. Er wordt ondermeer ingegaan op wat de hond bijvoorbeeld te eten krijgt, waar hij slaapt, hoeveel beweging hij krijgt en welke invloed dit heeft op zijn uiteindelijke gedrag. Je krijgt inzicht in het instinct van de hond van waaruit hij reageert. Een manier die volkomen in overeenstemming is met zijn aard, maar die je als hondenbezitter voor onaangename verrassingen kan stellen.

Lessen van honden.
De hond als spiegel tot zelfontdekking.
Een prachtige verhalenbundel van Bets Engel

Een hond weerspiegelt het gedrag van degene die met hem omgaat en geeft daarmee directe, eerlijke en onbevooroordeelde feedback.
Door open te staan voor wat de hond door zijn gedrag laat zien, kun je veel te weten komen over je eigen functioneren en communiceren.
In dit boek beschrijft Bets Engel welke lessen zij leerde van haar eigen honden. Heel herkenbaar en leerzaam en plezierig om te lezen.

Puppymanieren
door Maritn Gaus

Begeleiding en opvoeding door optimaal gebruik te maken van zijn leergierigheid. Een duidelijk, toegankelijk boek over de opvoeding van uw pup in de eerste 12 weken (de puppy periode).  Veel oefeningen en praktische tips.
Opvoeden, spelenderwijs, vandaar dat het boek boordevol leuke, op succesgerichte, speloefeningen staat.
Absoluut bestuderen wanneer je besluit een pup aan te schaffen!